Zoeterwoude: ‘het zuivelste dorp van Nederland’

boerenkaasfeestIn Zoeterwoude wordt op maar liefst 11 boerderijen dagelijks melk van koeien en geiten omgetoverd tot de lekkerste kaas en zuivelproducten. Op het recent weer gehouden Boerenkaasfeest presenteerden zich diverse Boerenkaas- en zuivelbedrijven van het ‘zuivelste dorp van Nederland’.

‘Zoeterwoudse kaas valt in de smaak, zo kopte het Leidsch Dagblad boven de reportage over de zevende editie van het Boerenkaasfeest. Tijdens het Boerenkaasfeest, een evenement dat eens in de twee jaar plaatsvindt, kon kennis gemaakt worden met de verschillende Zoeterwoudse winnaars van de Boerderij Cum Laude Zuivelverkiezing.

De meeste kaasboerderijen hebben een zuivel- of boerderijwinkel aan huis. Met een fietstocht door het uitgestrekte veenweidegebied van Zoeterwoude is aan deze boerderijen een bezoek te brengen. Een mooi startpunt voor een bezoek vormt de Poort naar het Groene Hart, het recreatief transferium, dat vrijwel direct aan de A4 te vinden is.

Wilt u meer weten over de Zoeterwoudse boerenkaasmakers? Het boekje ‘De Zoeterwoudse kaasmakers’ is o.a. bij alle boerenkaasmakers in Zoeterwoude te koop.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.